.Rafaello z kaszy jaglanej.
około 13 sztuk
1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki oleju kokosowego
150 g wiórków kokosowych
2 łyżki miodu
1 łyżka siemienia lnianego - mielonego
parę kropelek aromatu migdałowego
Olej wlewamy na rozgrzana patelnie 100g wiórków wysypujemy na ciepły tłuszcz, dodajemy miód i chwilke smażymy - dosłownie 30 sekund. Dodajemy aromat, kasze jaglaną - wystudzoną oraz siemię lniane. Gdy masa ostygnie formujemy kuleczki o średnicy orzecha włoskiego - mocno dociskamy. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. Wkładamy do lodówki na pare godzin
2 łyżki oleju kokosowego
150 g wiórków kokosowych
2 łyżki miodu
1 łyżka siemienia lnianego - mielonego
parę kropelek aromatu migdałowego
Olej wlewamy na rozgrzana patelnie 100g wiórków wysypujemy na ciepły tłuszcz, dodajemy miód i chwilke smażymy - dosłownie 30 sekund. Dodajemy aromat, kasze jaglaną - wystudzoną oraz siemię lniane. Gdy masa ostygnie formujemy kuleczki o średnicy orzecha włoskiego - mocno dociskamy. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. Wkładamy do lodówki na pare godzin
jeden z moich ulubionych deserów!
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu zrobić:)
OdpowiedzUsuń