wtorek, 20 sierpnia 2013

Spaghetti z cukinią, pieczarkami i śmietanką

Cukiniowa mania nadal trwa, mama codziennie wnosi do domu nowe sztuki z ogródka więc i korzystam ile moge i wcinam ją w różnych postaciach, Niejedna osoba twierdzi, że makaron to idealne danie na tzw ''śmietnik'' na resztki, cokolwiek się do niego doda wychodzi smaczny-zgadzam się z tym lecz określenie ''śmietnik'' zdecydowanie mu ujmuje! 

.Spaghetti z cukinią, pieczarkami i śmietanką.
porcja dla 2 osób


1/2 opakowania pełnoziarnistego spaghetti
1 mała cukinia
4 łyżki śmietany
6 pieczarek
bazylia, płatki chilli

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Cukinie ścieramy na tarce z grubymi oczkami, Pieczarki kroimy w kosteczke. Na patelni podsmazamy cukinie i pieczarki. Zalewamy śmietanką i czekamy aż zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i chilli. Ugotowany makaron mieszamy z gotowym sosem. Można posypać parmezanem


6 komentarzy:

  1. Lubię. Pożywne smaczne, i aromatyczne. Przyjemność jedzenia:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam dania z makaronem :)) Twoje rewelacyjne :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam jeszcze trochę cukinii w lodówce :) Lubię jej połączenie z pieczarkami. A z racji tego, że jestem makaronożercą, chętnie wykorzystam Twój pomysł w wolnej chwili :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na "śmietnik" dobry jest też ryż :) ale makaron lepszy, to fakt ;) Dobry obiadek zaserwowałaś :)

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. podoba mi, że nie jest to tradycyjne spaghetti :)

    OdpowiedzUsuń
  6. To musi być pyszne, bo wygląda mega apetycznie!:)

    OdpowiedzUsuń