.Spaghetti z cukinią, pieczarkami i śmietanką.
porcja dla 2 osób
1/2 opakowania pełnoziarnistego spaghetti
1 mała cukinia
4 łyżki śmietany
6 pieczarek
bazylia, płatki chilli
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Cukinie ścieramy na tarce z grubymi oczkami, Pieczarki kroimy w kosteczke. Na patelni podsmazamy cukinie i pieczarki. Zalewamy śmietanką i czekamy aż zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i chilli. Ugotowany makaron mieszamy z gotowym sosem. Można posypać parmezanem
Lubię. Pożywne smaczne, i aromatyczne. Przyjemność jedzenia:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam dania z makaronem :)) Twoje rewelacyjne :))
OdpowiedzUsuńMam jeszcze trochę cukinii w lodówce :) Lubię jej połączenie z pieczarkami. A z racji tego, że jestem makaronożercą, chętnie wykorzystam Twój pomysł w wolnej chwili :)
OdpowiedzUsuńNa "śmietnik" dobry jest też ryż :) ale makaron lepszy, to fakt ;) Dobry obiadek zaserwowałaś :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
podoba mi, że nie jest to tradycyjne spaghetti :)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne, bo wygląda mega apetycznie!:)
OdpowiedzUsuń