piątek, 21 czerwca 2013

Kotleciki z kalafiora

Jeśli uwielbiacie kalafiora z bułką tartą to pokochacie te lekkie kotleciki. Idealne na upały, dla osób dbających o linie i wegetarian. Naprawde warto spróbować.


tymczasem ja biore się za tosty z grubo krojonym soczystym pomidorem i maaaasąąą bazyli. Do tego jakiś film i czas odpocząć - weekend. 

Tylko mi marzy się woda? 


1 kalafior
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz, suszone oregano

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie, Następnie robimy z niego pure lub poprostu drobno go siekamy. Do kalafiora dodajemy jajka, przyprawy oraz bułke tarta tak aby uformowac kotleciki - nie ma się co przejmowac jeśli będą słabo się kleiły na patelni się zetną. Uformowane kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy aż nabiora ładnego złoptego koloru.

Fajnie smakują z dodatkiem serka chrzanowego 

Bon apetit !

1 komentarz:

  1. jeszcze takich kotlecików nie jadłam, ale wyglądają tak apetycznie, że na pewno wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń