środa, 17 grudnia 2014

Ryba z kaparami kaszą jaglaną i surówką z pora i marchwi

.Ryba z kaparami kaszą jaglaną i surówką z pora i marchwi .
 
filet z ryby - pstrąg, łosos dorsz starajmy się wybierac dobrej jakości ryby
1 lyzeczka kaparow ( na 2 porcje ryby )
cytyna
pietruszka
sól, pieprz ziołowy

surówka:
3 marchwie
1 duży por
jogurt naturalny
1/2 łyżeczki majonezu

Rybe oczyszczamy, doprawiamy na wierzch dajemy posiekane kapary oraz pokrojona w plastekri cytryne i posiekana pietruszkę. Owijamy w folie. Pieczemy w 200 stopniach 15 min

Marchew trzemy na tarce o  grubych oczkach. Pora kroimy w drobne kawałki, Pokrojonego gotujemy ok 2 min we wrzątku gdy ostygnie odciskamy od nadmiaru wody. Mieszamy ze starta marchwią, Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odrobine majonezu oraz jogurt tak aby uzyskac taka konsystencje jaka lubimy. Warto skropić odrobina soku z cytryny. Podajemy z kaszą jaglaną

1 komentarz: