środa, 14 sierpnia 2013

Tarta z ricottą, pieczarkami i tymiankiem

Ciasto francuskie to jeden z produktów, które zawsze powinno być w lodówce, Cokolwiek się na nim położy już po 20 min zamieni się w coś pysznego. Oto jeden z dowodów

.TARTA Z RICOTTĄ, PIECZARKAMI I TYMIANKIEM.

1 płat ciasta francuskiego
pieczarki
ricotta
tymianek

Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy ricottą, ukladam na posmarowanym arkuszu pokrojone pieczarki.. Posypujemy solą i tymiankiem. Pieczemy w 200 stopniach 15-20 min aż ciasto się zarumieni.


5 komentarzy:

  1. Ciasto francukie jest niezastąpione;-) Bardzo fajne połączenie smaków.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto francuskie to świetny wynalazek :)A tarta bardzo apetyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie i szybko. Jak dla mnie idealnie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mam ciasto, mam serem, mam pieczarki - to wiem co zjemy na kolację :D

    OdpowiedzUsuń