poniedziałek, 15 września 2014

Omlet z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i pieczarkami

W omletach zakochałam się rok temu, zdrowe szybkie i idealne gdy w lodówce zalegaja nam jakies resztki. Ten ma w sobie wszystko co uwielbiam, Wyszedl lekko chrupiący z duuuzo iloscia kremowego szpinaku i pieczarkami :). Mąke z ciecierzycy możecie zastąpić jakąkolwiek inną jednak zachęcam was do jej kupna jeśli tylko macie taką możliwość.

.Omlet z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i pieczarkami .
 
2 jajka
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki mąki z ciecierzycy
sól

Wszystkie składiki miksujemy lub mieszamy łyżską ze sobą az powstanie jednolita masa. Mase wylewamy na rozgrzaną patelnie i smażymy z dwóch stron.

2 garści szpinaku
4 pieczarki
jogurt naturalny
odrobina sera żółtego
czosnek
sól, pieprz
zioła

Pieczarki kroimy w plasterki. Opłukany szpinak, posiekany czosnek i pokrojone pieczarki smażymy na oliwie, doprawiamy do smaku. Dodajemy troszkę jogurtu aby powstał lekki sos. Warzywa wykładamy na omlet, ścieramy odrobine żółtego sera i posypujemy ziołami ( u mnie świeży rozmaryn, bazylia i oregano )
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz