.Omlet z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i pieczarkami .
2 jajka
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki mąki z ciecierzycy
sól
Wszystkie składiki miksujemy lub mieszamy łyżską ze sobą az powstanie jednolita masa. Mase wylewamy na rozgrzaną patelnie i smażymy z dwóch stron.
2 garści szpinaku
4 pieczarki
jogurt naturalny
odrobina sera żółtego
czosnek
sól, pieprz
zioła
Pieczarki kroimy w plasterki. Opłukany szpinak, posiekany czosnek i pokrojone pieczarki smażymy na oliwie, doprawiamy do smaku. Dodajemy troszkę jogurtu aby powstał lekki sos. Warzywa wykładamy na omlet, ścieramy odrobine żółtego sera i posypujemy ziołami ( u mnie świeży rozmaryn, bazylia i oregano )
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki mąki z ciecierzycy
sól
Wszystkie składiki miksujemy lub mieszamy łyżską ze sobą az powstanie jednolita masa. Mase wylewamy na rozgrzaną patelnie i smażymy z dwóch stron.
2 garści szpinaku
4 pieczarki
jogurt naturalny
odrobina sera żółtego
czosnek
sól, pieprz
zioła
Pieczarki kroimy w plasterki. Opłukany szpinak, posiekany czosnek i pokrojone pieczarki smażymy na oliwie, doprawiamy do smaku. Dodajemy troszkę jogurtu aby powstał lekki sos. Warzywa wykładamy na omlet, ścieramy odrobine żółtego sera i posypujemy ziołami ( u mnie świeży rozmaryn, bazylia i oregano )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz