niedziela, 2 czerwca 2013

Tortilla z tuńczykiem, papryką i szpinakiem


Szpinak uwielbiam pod każdą postacią także taki świeży, chrupki i niesamowicie zielony. Świetnie pasuje do tuńczyka i słodkiej czerwonej papryki. Danie jest lekkie i co najważniejsze szybkie. Może służyć jako przystawka, obiad, kolacja, czy tez śniadanie na wynos. Wszystko zależy od Was ;)


3 placki tortilli
serek śmietankowy
puszka tuńczyka
liście szpinaku
1/2 papryki czerwonej

Placki smarujemy cieniutko serkiem kanapkowym, następnie kładziemy liście szpinaku, odsączony tuńczyk oraz drobno pokrojoną czerwoną paprykę, Zawijamy tortille i odstawiamy na pare minut az smaki fajnie się przegryzą. Gotowe tortille możemy owinąć w folie aluminiowa jesli chcemy zabrać je do pracy. 

Bon apetit !

1 komentarz: