.Ryba z kaparami kaszą jaglaną i surówką z pora i marchwi .
filet z ryby - pstrąg, łosos dorsz starajmy się wybierac dobrej jakości ryby
1 lyzeczka kaparow ( na 2 porcje ryby )
cytyna
pietruszka
sól, pieprz ziołowy
surówka:
3 marchwie
1 duży por
jogurt naturalny
1/2 łyżeczki majonezu
Rybe oczyszczamy, doprawiamy na wierzch dajemy posiekane kapary oraz pokrojona w plastekri cytryne i posiekana pietruszkę. Owijamy w folie. Pieczemy w 200 stopniach 15 min
Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach. Pora kroimy w drobne kawałki, Pokrojonego gotujemy ok 2 min we wrzątku gdy ostygnie odciskamy od nadmiaru wody. Mieszamy ze starta marchwią, Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odrobine majonezu oraz jogurt tak aby uzyskac taka konsystencje jaka lubimy. Warto skropić odrobina soku z cytryny. Podajemy z kaszą jaglaną
1 lyzeczka kaparow ( na 2 porcje ryby )
cytyna
pietruszka
sól, pieprz ziołowy
surówka:
3 marchwie
1 duży por
jogurt naturalny
1/2 łyżeczki majonezu
Rybe oczyszczamy, doprawiamy na wierzch dajemy posiekane kapary oraz pokrojona w plastekri cytryne i posiekana pietruszkę. Owijamy w folie. Pieczemy w 200 stopniach 15 min
Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach. Pora kroimy w drobne kawałki, Pokrojonego gotujemy ok 2 min we wrzątku gdy ostygnie odciskamy od nadmiaru wody. Mieszamy ze starta marchwią, Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odrobine majonezu oraz jogurt tak aby uzyskac taka konsystencje jaka lubimy. Warto skropić odrobina soku z cytryny. Podajemy z kaszą jaglaną
Bardzo smakowity obiadek :)
OdpowiedzUsuń