wtorek, 1 sierpnia 2017

Kasza bulgur z indykiem i sosem pomidorowym

Pomidory o tej porze roku są tak aromatyczne, że aż żal z nich coś nie przygotować. U mnie padło na kasze bulgur z pachnącym ziołowym sosem i zmielonym indykiem.
 
.Kasza bulgur z indykiem i sosem pomidorowym.
( porcja dla 2 osób )
 
100 g kaszy bulgur
250 g mięsa z indyka zmielonego
3 duże pomidory
2 ząbki czosnku
1 cebula
oregano, pieprz, sól
 
Kasze bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni szklimy posiekaną drobno cebule, następnie dodajemy 2 ząbki czosnku drobno posiekane. Wrzucamy mięso i podsmażamy około 5 minut. Między czasie kroimy pomidory- ja nie obieram ich ze skórki jeśli natomiast komus ona przeszkadza można to zrobić. Pokrojone pomidory wrzucamy na patelnie i dusimy razem z indykiem. Dodajemy przyprawy, Dusimy az sos ładnie zgęstnieje. Podajemy z listkami bazylii, Smacznego
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz